1. Home
  2. Vesti
  3. Seat traži pomoć javnosti za odabir naziva za novi SUV srednje veličine
Seat traži pomoć javnosti za odabir naziva za novi SUV srednje veličine
0

Seat traži pomoć javnosti za odabir naziva za novi SUV srednje veličine

157
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenova španska divizija, Seat, zatražila je pomoć javnog mnenja u odabiru naziva za novi SUV model srednje veličine.

Ono što je bitno je da dotični model mora biti nazvan po nekoj oblasti u Španiji i mora lako da se izgovara na različitim jezicima.

Seat je ranije bio hronični „gubitaš“ u redovima VW grupe, tako da španski proizvođač smatra da rešenje može da pronađe u proširenju SUV/krosover game, nakon što se vratio u pozitivno poslovanje prošle godine, nakon 11 uzastopnih godina sa gubicima.

Šef Seata, Luka de Meo, želi da se na modele s povišenim klirensom odnosi 30 do 35 odsto globalne proaje marke, što je značajan porast sa prošlogodišnjih pet odsto.

Još od lansiranja Ronde 1982. godine, termini iz španske geografije su obezbedili nazive za ukupno 13 modela, uključujući Leon i Ibizu. SUV srednje veličine bi bio 14. na toj listi. U prodaju bi trebalo da uđe 2018. godine, a pozicioniraće se iznad Atece i buduće Arone.

Izbor imena će se sastojati od četiri faze:

  • Od sada do 22. juna, predstavnici Seata i udruženja kupaca će predložiti imena za novi SUV.
  • Lista kandidata će biti skraćena na najmanje tri naziva koji će biti objavljeni na IAA u Frankfurtu, u septembru ove godine.
  • Finalno javno glasanje će se odžati između 12. i 25. septembra da bi se odabrao favorit među finalistima.
  • Seat će otkriti naziv za novi SUV 15. oktobra.

 

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments