1. Home
  2. Vesti
  3. Nemački proizvođači automobila protiv Trampa
Nemački proizvođači automobila protiv Trampa
0

Nemački proizvođači automobila protiv Trampa

295
0
Podelite sa prijateljima:

Moćna nemačka automobilska industrija smatra da Evropa treba da preispita svoje ekološke standarde nakon što su SAD izjavile da će se povući iz Pariskog klimatskog sporazuma.

Predsednik Tramp je izjavio da će povući svoju zemlju iz globalnog sporazuma postignutog 2015., ostvarenog u cilju borbe protiv klimatskih promena, što je izazvalo ljutnju i osude od strane svetskih lidera i industrijskih čelnika.

„Nažalost, objava SAD čini da je neizbežno da Evropa mora da formira efikasnu i ekonomski održivu klimatsku politiku da bi ostala konkuentna na međunarodnom planu“, rekao je Matijas Visman, predsednik VDA, nemačke lobirajuće grupe u okviru automobilske industrije.

„Očuvanje naše konkurentne pozicije je preduslov za uspešnu zaštitu klime. Ova korelacija se često potcenjuje“, takođe je rekao Visman, dodavši da jej odluka SAD razočaravajuća.

VDA smatra da su cene električne energije i goriva već sada više u Nemačkoj nego u SAD, što Nemačku stavlja u nezavidan položaj. Ova organizacija, između ostalih, zastupa interese BMW-a, Volkswagena i Daimlera.

Upozorenje VDA dolazi nakon što je nemačka kancelarka, Angela Merkel, inače jedan od najvećih zagovornika globalnog sporazuma za ograničavanje emisije štetnih gasova, rekla da nema povratka na stanje pre Pariskog klimatskog sporazuma iz 2015.

Sedam hiljada milijardi dolara godišnje košta klimatski sporazum (na globalnom nivou).

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments