1. Home
  2. Vesti
  3. Audi pod lupom nemačkih vlasti
Audi pod lupom nemačkih vlasti
0

Audi pod lupom nemačkih vlasti

296
0
Podelite sa prijateljima:

Po prvi put je Audi na nišanu domaćih vlasti.

Kada je izbio „dizelgejt“ 2015. godine, bilo je jasno da će da bude „čupavo“. Nakon gotovo tri godine, Volkswagenovi funkcioneri se suočavaju sa zatvorskim kaznama dok kompanija iznalazi načine da isplati milijarde dolara na osnovu kazni, i to samo u SAD.

Čitava priča je daleko od završene, jer nemačke vlasti sada na nišanu imaju dizel verzije Audija A7 i A8, izveštava Rojters. Audi A7 je već „nagažen“ u Americi, uz A6 i Q7 (modeli sa 3,0-litarskim dizelom), što se ukupno odnosi na 80.000 automobila.

Pored svih muka koje ima, VW grupa, odnosno njena luksuzna filijala sa „četiri prstena“, dolazi pod udar nemačkih organa, gde je ekološka regulativa nešto drugačija nego preko „velike bare“. Nemačko ministarstvo pravde kaže da bi 24.000 A7 i A8 modela, proizvedenih između 2009. i 2013., moglo da emituje dvostruko više azotnih oksida od dozvoljenog. Vlasti su zatražile od Audija da povuče sporne modele, od kojih je polovina prodata u Nemačkoj.

Ingolštat je uradio kako mu je rečeno, a već se krenulo sa popravkama. Po izveštaju, izvestio je izvor blizak Audiju, problemi su vezani sa interakcijom između kontrolnih jedinica sa motorom i menjačem. Nemačke vlasti su Audiju dale rok do 12. juna da predloži rešenje problema.

Očigledno je da ovo nisu poslednje vesti koje su vezane za dizel motore i štetnu emisiju. Na „tapetu“ su i GM, FCA, Daimler, PSA…

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments