1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Scenic i Grand Scenic dobili luksuzni tretman (video i galerija)
Renault Scenic i Grand Scenic dobili luksuzni tretman (video i galerija)
1

Renault Scenic i Grand Scenic dobili luksuzni tretman (video i galerija)

232
1
Podelite sa prijateljima:

Dva monovolumena dobijaju čitav niz zanimljivih stvari u vrhunskom paketu opreme.

Oznaka „Initiale Paris“ je prvi put primenjena na zanimljivom konceptu kojeg je Renault predstavio još 1995. Doduše, on nikada nije dobio serijsku verziju, ali je sam naziv oživljen pre nekoliko godina, označavajući Renaultove „top“ modele u Clio i Espace proizvodnim linijama. Od tada, „Initiale Paris“ tretman su dobili i Koleos i Captur, a sada i Scenic i Grand Scenic.

Duet atraktivnih monovolumena dobija komplet naplataka od 20 cola i „fensi“ masku hladnjaka pod nazivom „zvezdana mustra“ sa „Initiale“ potpisom ispod Renaultovog „dijamanta“.

Boja je takođe posebna, a reč je o „ametist crnoj“, dostupnoj isključivo u ovoj verziji. LED svetla u uglovima prednjeg dela su naravno tu. Kabinski prostor pruža još više prestižnih detalja, poput elektropodesivih, grejanih sedišta sa funkcijom masaže, tapacirunga od napa kože i „Initiale Paris“ hromiranih oznaka. Čak je i centralna konzola dobila novi izgled, u kojem će moći da se uživa isključivo u ovoj verziji. Tu su „head-up“ displej, Bose audio sistem i Easy Park Assist sistem. Što se motorizacije tiče, izbor se svodi na 1,2-litarski turbo benzinac sa 130 konja i 1,6-litarski dCi sa 130 ili 160 ks.

Na domaćem, francuskom tržištu, Scenic startuje od 33.200 evra za Tce 130 model sa manuelnim menjačem i ide do 39.400 evra za Grand Scenic sa biturbo dizelom i menjačem s dvostrukom spojnicom. Prodaja počinje u septembru.

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
posmatrač

Novom (Grand) Scenicu pod hitno treba: – da iz standardne opreme uklone avio stočiće (jer uzimaju jedno 10 cm za kolena putnika pozadi); – da izmene dizajn naslona glava zadnjih sedišta (jer ako ste visoki, donji deo naslona za glavu, iako maksimalno podignut, udara vas u ramena i „zgrbi“ vas). Problem nedostatka prostora za glavu putnika pozadi ne mogu da reše, ali ja „potpisujem“ da je u prethodnom Scenicu bilo barem 10 cm više prostara za glavu pozadi. U prethodni sam mogao pozadi da sedim sa šeširom, a u sadašnjem ne mogu ni sa „golom glavom“. A takvu „propast“ su… Pročitaj više »