1. Home
  2. Video
  3. Jaguar XE SV Project 8 najmoćniji model marke ikada? (video)
Jaguar XE SV Project 8 najmoćniji model marke ikada? (video)
0

Jaguar XE SV Project 8 najmoćniji model marke ikada? (video)

102
0
Podelite sa prijateljima:

Sa 600 ks u igri, ekstremni Jaguar XE cilja performanse superautomobila, otelotvorene u formi sedana.

Momci i devojke iz Special Vehicle Operations Jaguar Land Rovera su vredni. Nakon F-Type Projecta 7 iz 2014., SVO sada XE kompaktnom sedanu ubrizgava testosteron, što podrazumeva dovođenje aerodinamike i inženjeringa na značajno viši nivo. Sa 600 ks iz kompresorskog 5,0-litarskog V8, mnoga obećanja mogu da budu ispunjena.

Da bi zadržao ekskluzivnost, Jaguar je najavio proizvodnu seriju od samo 300 primeraka. Svi će biti ručno sklapani  u Tehničkom centru SVO-a u Koventriju.

Inače, ovaj model koji ima globalnu misiju će svoju premijeru proslaviti na Goodwood festivalu brzine 30. Juna. Kompletne tehničke specifikacije i detalji u vezi sa performansama će biti objavljeni dva dana ranije. Nema informacija koliko će novajlija biti brži od trenutno najsnažnijeg XE, koji sa kompresorskim, 3,0-litarskim V6 motorom sa 380 ks do stotke stiže za 4,9 sekundi uz maksimalnu brzinu od 250 km/h. S obzirom na to da je Jaguar istakao da je novi XE SV Project 8 najekstremniji performantni automobil marke ikada, može se očekivati da bude brži od F-Type SVR-a. Da podsetimo, sportski kupe obaljva sprint do 100 km/h za 3,5 sekundi a maksimalno može da pojuri do 322 km/h.

XE SV Project 8 bi mogao da bude ozbiljan protivnik BMW-a M3 sa Competition paketom, kao i Mercedesa-AMG C63 S, mada su nemački puleni regularni serijski modeli. Postoje izvesne šanse da će Jaguar kasnije sličan model dodati serijskom portfoliju.

(102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments