1. Home
  2. Vesti
  3. Uživajte u opuštajućem letu sa Opelom
Uživajte u opuštajućem letu sa Opelom
0

Uživajte u opuštajućem letu sa Opelom

179
0
Podelite sa prijateljima:
  • Udobno: Ergonomska sedišta sa AGR sertifikatom
  • Maksimalno osvetljeno: Ultramoderni LED farovi pretvaraju noć u dan
  • Povezano: Opel OnStar Wi-Fi pristupna tačka za povezivanje s internetom za sve putnike
  • Zaštićeno: Praktični zastori i štitnici protiv jakog ultraljubičastog zračenja
  • Uredno: Brojna mesta za osvežavajuće napitke u Flex-Rail® centralnoj konzoli i vratima

Dani postaju duži, temperature rastu a period godišnjih odmora se ubrzano približava. Upravo je iz tog razloga krajnje vreme da se započne sa planiranjem itinerera uz radosno iščekivanje opuštajućeg putovanja s Opelom. Trio vozila je posebno pogodan za to: Bestseler Opel Mokka X, kompaktna Opel Astra Sports Tourer i svestrana Opel Zafira. Zapravo, tu je i četvrti model, više nego odgovarajući – nova Opel Insignia Sports Tourer. Međutim, ona će se u prodajnim salonima naći tek od 24. juna. Ipak, svestrane Mokka X, Astra Sports Tourer i Zafira, ispunjavaju sve zahteve i osiguravaju da svako putovanje bude lepa uspomena, bez obzira da li destinaciju predstavljaju Alpi, Pirineji ili morska obala.

Odmor počinje već sa ulaskom u Opel, zahvaljujući standardnim komfornim sedištima i premijum ergonomskim sedištima, sertifikovanim od strane AGR (Kampanja za zdravija leđa) specijalista. Ova ultramoderna sedišta omogućavaju da svako pronađe idealnu poziciju, zahvaljujući brojnim funkcijama podešavanja. AGR sedišta obezbeđuju da i najvreliji vremenski uslovi ne ugroze opušteno putovanje, što može da se zahvali jedinstvenoj kombinaciji podešavanja lateralne podrške, funkcije masaže i rashlađujuće ventilacije sedišta. Standardni klima uređaj i opcioni dvozonski automatski, uz pomoć kojeg vozač i suvozač mogu individualno da podešavaju temperaturu po sopstvenom nahođenju, nude dodatni komfor.

S druge strane, Opel je takođe mislio na ljude koji uživaju u svežem vazduhu. Elektropokretani panoramski krov, dostupan za Astru Sports Tourer i Mokku X, obezbeđuje nežan, osvežavajući povetarac. Putnicima neće biti previše vrućina ni kada je panoramski krov zatvoren, zahvaljujući zastoru za zaštitu od sunca. Solar Protect stakla sa apsorpcijom visoke temperature, takođe daju svoj doprinos prijatnoj temperaturi u vozilu. Ovi zatamnjeni zadnji prozori su u nekim varijantama čak standardni, baš kao i Solar Reflect vetrobran u novoj Mokki X. Zahvaljujući specijalnom sloju u staklima, enterijer novog kompaktnog SUV-a se ne zagreva brzo i ostaje prijatno rashlađen. Pored toga, iskrojeni štitnici od sunca za zadnji i bočne prozore, štite putnike na zadnjoj klupi i prtljag od preteranog uticaja ultraljubičastog zračenja. Brojni dodaci za sve Opelove modele, od A(DAMA) do Z(afire), izlistani su u novom Opel Accessories magazinu, dostupnom u svakom Opelovom prodajnom salonu, kao i na www.opel-accessories.com.

 

Pretvara noć u dan: Opelova LED tehnologija

Oni koji preferiraju putovanje tokom noći, mogu u potpunosti da se oslone na Opelovu LED tehnologiju, koja obezbeđuje izvanrednu vidljivost. Oba modela, i Mokka X i Zafira, uvode AFL (adaptivna prednja svetla) LED farove u segmente kompaktnih monovolumena i SUV-a, i osvetljavaju put do krajnje destinacije tokom svežih letnjih noći. Nagrađivani IntelliLux LED® matrični farovi u Opel Astri Sports Tourer predstavljaju premijum tehnologiju. Sastojeći se od 16 LED segmenata, po osam sa svake strane vozila, matrični LED sistem automatski i konstantno prilagođava dužinu i distribuciju svetlosnog snopa u odnosu na situaciju u saobraćaju. Čim vozilo izađe iz urbane sredine, automatski se aktiviraju dugačka svetla. Kada Opel Eye prednja kamera detektuje izvor svetlosti iz suprotnog smera ili vozila ispred, individualne LED diode u relevantnoj zoni se deaktiviraju, jednostavno „krojeći“ zonu oko vozila, na taj način obezbeđujući Astrinim vozačima prednosti dugih svetala bez zaslepljivanja ostalih učesnika u saobraćaju.

 

Sjajna zabava zahvaljujući Opel OnStar i IntelliLink sistemima

Opel takođe poseduje neke pametne solucije koje za cilj imaju eliminisanje opasnosti od dosade tokom dugih putovanja na autoputu. Jedno od tih rešenja je standardno u većini varijanti Astre Sports Tourer, Mokke X i Zafire – Opel OnStar. Ovaj servisni asistent sa personalnom digitalnom povezanošću nudi brojne usluge, od automatskog javljanja u slučaju sudara do asistencije u slučaju krađe vozila. Sa približavanjem sezone godišnjih odmora, OnStar je proširio svoj portfolio sa dodatnim uslugama, poput mogućnosti rezervacije hotelske sobe¹ i pronalaženja odgovarajućeg parking mesta² uz pomoć personalnih OnStar savetnika. Međutim, ovaj sistem nije samo anđeo čuvar i organizator, već takođe obezbeđuje izvanrednu zabavu sa svojom moćnom 4G/LTE pristupnom tačkom. Putnici mogu da povežu sve svoje uređaje sa internetom, na taj način obezbeđujući zabavno putovanje. Putnici na zadnjoj klupi mogu da uživaju u prednosti koju donosi još jedna pametno osmišljena solucija, a reč je o FlexConnect adapteru. Ovaj sistem omogućava da se tableti postave na naslone za glavu na prednjjim sedištima, tako da deca mogu na komforan način da igraju omiljene igre ili gledaju video sadržaj.

Putnici takođe imaju pristup najvažnijim atributima Apple i Android pametnih mobilnih telefona kao što je Radio R 4.0, zahvaljujući modernom IntelliLink info-zabavnom sistemu. Oni koji žele da slušaju muziku izuzetno visokog kvaliteta zvuka, mogu da biraju između vrhunskih audio uređaja, od Bose do Infinity marki, u zavisnosti o kojem se Opelovom modelu radi. Dodatno, IntelliLink navigacioni sistem osigurava vrhunsku zabavu i pouzdano navođenje. Opel Astra Sports Tourer i Opel Mokka X su opciono dostupne sa ultramodernim Navi 900 IntelliLink sistemom, dok se Opel Zafira može poručiti sa Navi 950 IntelliLinkom.

Sve je lako s Opelom: Prevoz dasaka za surfovanje, kajaka ili bicikala

U zavisnosti od modela, Opelova vozila nude sjajnu prostranost prtljažnika u okviru segmenta u kojem se nalaze. Maksimalna korisna zapremina Mokke X iznosi 1.372 litre, Astre Sports Tourer 1.630 litara, dok Zafira kolo vodi sa 1.860 litara. To nije sve: Krovni nosači za Opelovu krovnu kutiju i različite Thule krovne kutije, mogu lako da se instaliraju. Ovo povećava ukupan prtljažni prostor za do 470 litara, što obezbeđuje dodatni prostor za suvenire.

Čak i glomazna oprema za vodene sportove može bezbedno da se smesti unutar vozila ili na krov, zahvaljujući inteligentnim sistemima. Nosači za dasku za surfovanje ili kajak, mogu da se pričvrste za krovni nosač, na taj način omogućavajući da se ti predmeti transportuju na krovu Opel Mokke X i Opel Zafire. Oni koji preferiraju planinske avanture mogu u potpunosti da uživaju u Opel Mokki X sa opcionim pogonom na sve točkove. Ovaj adaptivni 4×4 sistem nudi izvanredno prijanjanje na svim voznim podlogama, što obezbeđuje zadovoljstvo u vožnji. Mokka X i Zafira mogu lako da transportuju do četiri bicikla, zahvaljujući integrisanom FlexFix nosaču bicikala.

Panoramski krov i FlexRail centralna konzola: pametne solucije u Opel Zafiri

Ovo pravilo je opšte poznato – posebno u letnje doba, važno je piti dosta tečnosti. U automobilu, piće treba da je nadohvat ruke. Oni koji voze sami, mogu svoj napitak da stave u držač za čaše u centralnoj konzoli. Boca može bezbedno da se smesti u mrežu na suvozačkom sedištu, tako da se neće kotrljati u slučaju kočenja. FlexRail® centralna konzola u Opel Zafiri je posebno praktična. Ovaj sistem sa fleksibilnim modulom uključuje veliki odeljak za odlaganje stvari, kao i klizne držače za čaše na aluminijumskim šinama, koji se tačno mogu postaviti u željenu poziciju. Boce od 1,5 litara mogu da se odlože u džepove na prednjim vratima, dok su za one litarske pogodna udubljenja u zadnjim vratima. Čak i kada je sedam putnika prisutno u Zafiri, dva putnika u trećem redu ne moraju da se odreknu komfora, jer prisutni centralni greben poseduje dva držača za čaše. Zahvaljujući opcionom panoramskom vetrobranu i panoramskom krovu, Zafira svojim putnicima pruža ugođaj kao da su već na odmoru, i to onog momenta čim krenu na put. Vetrobran se pruža od haube motora pa gotovo do B stubova, omogućavajući na taj način, posebno putnicima koji sede napred, nesmetan pogled ka gore. Panoramski krov se pruža od vetrobrana do zadnjeg dela vozila, povećavajući količinu prirodnog svetla u kabini, naglašavajući prozračnu salonsku atmosferu.

Sezona godišnjih odmora već sada može da počne zahvaljujući Zafiri, Astri Sports Tourer i Mokki X. Ipak, kao što je prethodno spomenuto, Opel ima dodatnog keca u rukavu za neke kupce. Opel Insignia Sports Tourer je na putu ka prodajnim salonima, i sigurno će biti veliki hit ovog leta.

 

¹Putem booking.com. Neophodne e-mail adresa i kreditna kartica

²Putem Parkopedia

 

(179)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments