1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Naoštreni Golf GTI i Golf R za Worthersee
Naoštreni Golf GTI i Golf R za Worthersee

Naoštreni Golf GTI i Golf R za Worthersee

465
0
Podelite sa prijateljima:

Ovaj Golf je svakako primamljiviji od elektrifikovanih modela na Verterzeu.

Pored već spomenutih GTI i GTE koncepata koji su delo studenata, inženjeri iz tjunerske kuće Oettinger su takođe izložili svoja dva Volkswagena na čuvenom skupu – GTI i još moćniji Golf R.

Reč je o originalnom aero paketu na GTI modelu, koji mu je podario mnogo oštriji i atraktivniji izgled. Tu su komponente poput novog prednjeg spojlera, prednjeg splitera, bočnih suknjica i četiri završetka izduvnih cevi u zadnjem difuzoru. Naravno, nije zaboravljeno na krovni spojler i otvorena trkačka zakrilca.

Motor je standardni 2,0-litarski ili 2,0-litarski dizel iz GTD. Oettinger nudi unapređenje mašina po dodatnoj ceni, tako da izlazna snaga dostiže 280 konja.

Za one koji su u potrazi za više snage, tu je Golf R sa 500 ks. Blok je kompletno revidiran sa novim kovanim klipovima i čeličnim klipnjačama. Unapređena je i menjačka kutija, ojačane su DSG spojnice, a instalirane su i visokoperformantne kočnice. Kompletno su revidirani izduvni sistem i oslanjanje.

Sve navedeno je u skladu sa agresivnom pojavom, koja prati temu zadatu sa GTI modelom.

Oettingerg nije naveo koliko ovo zadovoljstvo košta.

 

(465)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments