1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda planira sportski elektro model inspirisan 110 R kupeom
Škoda planira sportski elektro model inspirisan 110 R kupeom
0

Škoda planira sportski elektro model inspirisan 110 R kupeom

272
0
Podelite sa prijateljima:

Češka marka inspiraciju za budućnost pronalazi u prošlosti.

Škoda planira da lansira ni manje ni više nego pet električnih modela do 2025., s tim što se Citigo na struju očekuje početkom 2020. Godinu dana kasnije, Vision E koncept će se materijalizovati u serijski model, a nakon njega će uslediti još jedan krosover i verovatno porodični automobil. Poslednji u najavljenoj EV seriji će biti sportski model.

Kristijan Štrube, glavni Škodin čovek za tehnološki razvoj, rekao je da će čuveni 110 R za zadnje pozicioniranim agregatom dobiti duhovnog naslednika, ali ne sa motorom s unutrašnjim sagorevanjem. Kao i ostala četiri člana elektro porodice i neimenovani sportista će počivati na novoj, fleksibilnoj MEB platformi, posebno namenjenoj električnim modelima.

Ukoliko se pozovemo na spomenuti Vision E koncept, predstavljen u Šangaju, možda možemo da dobijemo prvi uvid u Škodin novi sportski model. Elektrifikovani krosover ima po jedan elektromotor na svakoj osovini, što mu daje postavku pogona na sve točkove. Izlazna snaga iznosi 300 konja, tako da je reč o najsnažnijoj Škodi ikada, mada je, što se serijskih modela tiče, perjanica Superb 2.0 TSI AWD sa 280 ks.

Prvi elektrifikovani model iz Mlade Boleslave će biti „plug-in“ hibridni Superb, čiji je dolazak potvrđen za 2019. godinu. Nakon njega će uslediti Kodiaq u sličnom maniru.

 

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments