1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Rosi: „Vinjales je malo varao sa presecanjem krivine“
Rosi: „Vinjales je malo varao sa presecanjem krivine“
0

Rosi: „Vinjales je malo varao sa presecanjem krivine“

114
0
Podelite sa prijateljima:

Valentino Rosi smatra da je „Vinjales malo varao“ tako što je presekao krivinu u pretposlednjem krugu  na VN Francuske.

Borba za pobedu u Le Manu je doživela vrhunac u samom finišu, i to između dvojice Yamahinih fabričkih vozača.

Da podsetimo, Rosi je pretekao Španca tri kruga pre kraja, ali nije uspeo da ostvari osetniju prednost. Italijan je očigledno bio pod pritiskom, tako da je otišao preširoko u Garage Vertu u poslednjem krugu, pre nego što je skliznuo sa staze u krivini 11.

U krugu pre ovih dešavanja, Vinjales je presekao Chemin aux Boeufs šikanu dok je bio u poteri za Rosijem, vrativši se na stazu bez ikakvih posledica u vidu gubitka vremena. Italijan smatra da je mogao izbeći grešku koja ga jej koštala trke.

„Nisam to video, ali on me je malo prevario kada je isekao krivinu“, rekao je Rosi, koji je dobio kaznu od 0,5 sekundi u Ostinu za sličnu stvar, dok se borio sa Žoanom Zarkom.

„Napravio sam veoma brz krug, mislim 1 minut 32,3 sekunde, ali on je presekao krivinu u trećem sektoru i uhvatio priključak kada sam imao malo veću prednost. Da sam prešao ciljnu liniju sa četiri desetinke prednosti, možda ne bih napravio tu grešku. Ipak, u svakom slučaju sam je napravio.“

Na pitanje da li je zažalio zbog toga što je po svaku cenu želeo da pretekne Vinjalesa nakon što je otišao preširoko, Rosi je odgovorio: „Ima dana kada osećate da možete da pobedite i morate da pokušate. U suprotnom, nećete se pomiriti sa samim sobom. Danas sam imao osećaj da mogu da pobedim i pokušao sam. Napravio sam glupu grešku, ali je to svakako bio dobar vikend jer nikada nisam bio toliko dobar na ovom motociklu.“

 

Vinjales: Presecanje krivine me je koštalo vremena

Španac iz svog ugla smatra da nije dobio ništa presecanjem krivine: „Kada sam to uradio, izgubio sam dosta vremena jer sam bio odmah iza Valentina, a nakon toga sam zaostajao pola sekunde“, rekao je Vinjales, kojeg je ova pobeda lansirala na mestu vodećeg u generalnom plasmanu.

„To ne menja ništa, jer sam u poslednji krug ušao sa više zaostatka u odnosu na Rosija nego što sam bio pre toga.“

Možda iz Vinjalesovog ugla to tako izgleda, međutim, ono što smo mogli da vidimo se baš i ne slaže sa njegovim viđenjem.

 

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments