1. Home
  2. Vesti
  3. Niki Hejden (30. jul 1981. – 22. maj 2017.) podlegao povredama
Niki Hejden (30. jul 1981. – 22. maj 2017.) podlegao povredama
0

Niki Hejden (30. jul 1981. – 22. maj 2017.) podlegao povredama

423
0
Podelite sa prijateljima:

Niki Hejden, vozač World Superbike šampionata i MotoGP šampion iz 2006., podlegao je povredama pet dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao.

Trideset petogodišnji Amerikanac je vozio bicikl duž obale u Riminiju, u Italiji, kada ga je udario automobil.

Hejden je pretrpreo teške povrede glave i grudi, te je transportovan u Mauricio Bufalini bolnicu u Ćezeni, gde se nalazio na intenzivnoj nezi.

Vozač Red Bull Honde je trenirao u Italiji nakon što je bio dvanesti na trci u Imoli 14. maja. Članovi njegove porodice, uključujući majku Rouz i brata Tomija, doleteli su iz SAD da bi bili kraj njega dok je bio u bolnici.

Danas, poslepodne, zvanično je objavljeno da je preminuo, uz objašnjenje doktora da je pretrpeo „ozbiljne višestruke traume“.

U saopštenju iz bolnice je rečeno: „Medicinski tim je potvrdio smrt pacijenta Nikolasa Patrika Hejdena, koji je bio na intenzivnoj nezi od 17. maja, u Bufalini bolnici u Ćezeni, nakon višestrukih ozbiljnih trauma zadobijenih istog dana.“

Hejden je uprkos tome što mu nisu davane velike šanse, osvojio MotoGP šampionat 2006. godine u jednoj od najuzbudljivijih sezona u novijem dobu, pobedivši Valentina Rosija i ujedno mu prekinuvši petogodišnji uzastopni niz osvajanja titula.

Nakon vesti o Hejdenovom stradanju prošle nedelje, Rosi je odao priznanje svom rivalu i opisao ga kao „jednog od najboljih prijatelja koje je imao u padoku“. Dani Pedroza, Hejdenov timski kolega iz 2006., postavio je fotografiju Amerikanca na Twitter uz reči: „Uvek u mom srcu, šampione. RIP Nicky. #69.“

Titula iz 2006. je bila jedina koju je Hejden osvojio, mada je „Kentaki Kid“ ostao u MotoGP-u do 2015. Naredne godine, prebacio se u World Superbike seriju, koju je završio na petom mestu u ukupnom plasmanu, pobedivši na trci u Maleziji.

(423)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments