1. Home
  2. Video
  3. Honda S600 sa preko 1.200 konja (video)
Honda S600 sa preko 1.200 konja (video)
0

Honda S600 sa preko 1.200 konja (video)

253
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski mališan sa 1.200 konjskih snaga na točkovima.

Trkački tim iz Australije kojeg čine otac i sin, modifikovao je Hondu S600 kupe iz 1965., i to kako! Originalan motor je uklonjen, a u koš je smeštena 3,2-litarska Toyotina 2JZ mašina sa šest cilindara u redu. Naravno, tu nije bilo mesta za ogroman 88-milimetarski turbo, pa je on izmešten van karoserije.

Mala Honda ima masu od 1.100 kilograma, a dobar deo toga se odnosi upravo na motor. Po vlasniku, agregat isporučuje „nešto više“ od 1.200 ks na točkovima sa turbo punjačem pri 2,2 bara.

Najbrže izdanje na četvrt milje ovog kupea je 7,7 sekundi. Ono što je krajnji izazov je održati vozilo u pravolinijskoj putanji. Snaga motora lako podiže prednje točkove, tako da nije svejedno održati kontrolu, što se može videti i u video klipu.

 

 

(253)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments