1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Mercedes-Benz CLA dobija AMG GT dizajn
Novi Mercedes-Benz CLA dobija AMG GT dizajn
0

Novi Mercedes-Benz CLA dobija AMG GT dizajn

254
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesova porodica kompaktnih modela treba da se proširi u nekoliko narednih godina a jedan od njenih članova će biti A klasa Sedan, čija se prethodnica pojavila u Šangaju prošlog meseca. Naravno, postavlja se realno pitanje – šta se dešava sa CLA? Da bi se izbeglo preklapanje dva modela, elegantniji CLA će u sledećoj generaciji dobiti atraktivni „fastback“ dizajn, na isti način kao još jedan koncept, GT kupe sa četvoro vrata, kojeg smo videli u Ženevi prošlog marta, doduše brendiranog AMG oznakom.

Mercedes-Benz auf der Auto Shanghai 2017: Mercedes-Benz Concept A Sedan ;
Mercedes-Benz at the Auto Shanghai 2017: Mercedes-Benz Concept A Sedan;

I CLA i Sedan će počivati na drugoj verziji MFA platforme sa prednjim pogonom, koja će činiti osnovu i za GLB krosoveri, inspirisan „kutijastom“ G klasom. Šef Mercedesa, Ola Kelenijus, otkrio je pre par dana da će MFA2 arhitektura biti primenjena na ukupno osam modela, tako da će u igri biti još jedan kompaktniji model, koji će se pridružiti A klasi u hedžbek i sedan izdanju, CLA, CLA Shooting Brake, B klasi, GLA i budućem GLB.

Mercedes-Benz auf der Auto Shanghai 2017: Weltpremiere für das Mercedes-Benz Concept A Sedan; Dr. Dieter Zetsche, Xu Heyi, Hubertus Troska, Britta Seeger, Nicholas Speeks, Ola Källenius. ;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 9,3 – 8,9 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 209 – 203 g/km
Mercedes-Benz at the Auto Shanghai 2017: World Premiere of the Mercedes-Benz Concept A Sedan; Dr. Dieter Zetsche, Xu Heyi, Hubertus Troska, Britta Seeger, Nicholas Speeks, Ola Källenius.; Fuel consumption combined: 9.3 – 8.9 l/100 km; CO2 emissions combined: 209 – 203 g/km

A klasa Sedan sa dužim međuosovinskim rastojanjem ili GLB za kinesko tržište bi mogli da budu taj dodatni model. Ukoliko ne bude tako, biće interesantno saznati identitet osmog modela.

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments