1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen napredovao u Kini – Audi u padu
Volkswagen napredovao u Kini – Audi u padu
0

Volkswagen napredovao u Kini – Audi u padu

150
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja Volkswagena u Kini je porasla za 4,3 odsto, na 226.000 jedinica u aprilu, zahvaljujući potražnji za krosoverima i SUV modelima.

Iz VW-a javljaju da su isporuke Tiguana skočile za gotovo 43 odsto, na 25.900 primeraka. Nemački proizvođač je takođe lansirao veliki SUV Teramont, koji se u prvom mesecu tržišnog prisustva prodao u 4.200 jedinica.

U prva četiri meseca, prodaja Volkswagena kao marke je pala 1,9 odsto, na 921.600 vozila.

U kompaniji se nadaju da će pojačati prodaju i Kini lansiranjem linije električnih modela, ali ta vozila neće biti dostupna u skoro vreme. Na Salonu automobila u Šangaju prošlog meseca, Volkswagen je predstavioi I.D. CROZZ električni krosover, koji će u proizvodnju krenuti 2020. godine.

Audi u padu

U međuvremenu, isporuke Audija su se smanjile za 6,9 odsto na 46.166 jedinica prošlog meseca. To ne čudi, jer je proizvođač iz Ingolštata počeo da se oporavlja od skupog spora sa dilerima u vezi sa planovima širenja distribucione mreže.

Prošle godine, Audi je objavio planove o prodaji vozila preko novog zajedničkog poduhvata sa SAIC Motor Corp. To je razbesnelo dilere koji su bili povezani s Audijem kroz partnerstvo sa China FAW Group Corp., tako da su oni stopirali narudžbine Audijevih vozila.

Nemačka kompanija je pristala da suspenduje planove u vezi sa drugom distribucionom mrežom a dileri su nastavili sa porudžbinama u međuvremenu.

U dosadašnjem delu ove godine, zaključno sa aprilom, Audijeva prodaja je pala za 18 odsto na 154.873 vozila, ali marka očekuje skok u prodaji zahvaljujući novim modelima. Prošlog meseca, Audi je lansirao redizajnirani A3 sedan, a novi A5 će početi da se prodaje u Kini ovog leta.

 

(150)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments