1. Home
  2. Vesti
  3. F-PACE zaslužan za novi rast u prodaji Jaguara
F-PACE zaslužan za novi rast u prodaji Jaguara
0

F-PACE zaslužan za novi rast u prodaji Jaguara

125
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja Jaguara u aprilu ove godine porasla je za čak 54% u odnosu na prethodnu, nakon nedavnog svetskog uspeha F-PACE koji je izglasan za automobil godine.

Kompanija je prodala 219.894 vozila u prva četiri meseca 2017. godine, što je za 10% više u odnosu na isti period prošle godine. Maloprodaja za mesec april se povećala u Severnoj Americi za 33%, Kini 10% i Evropi 3%. Ukupan promet u maloprodaji za Jaguar Land Rover dostigao je 40.385 za april mesec, što je za 2% manje u odnosu na april 2016.

„April je bio mesec sa jakim rezultatima za Jaguar, koji je vođen nagrađenim F-PACE modelom, dok je mali pad u ukupnoj prodaji nastao zbog dva faktora. U Velikoj Britaniji kupci su pazarili vozila pre povećanja poreza koji je nastupio od prvog aprila. Pored toga, rasprodaja prethodnog Discovery modela uticala je na smanjenje prodaje Land Rovera, ali već tokom ovog meseca ona će biti u porastu, jer novi Discovery nastavlja trend dobre prodaje i širi se na dva najveća tržišta Jaguar Land Rover – Kinu i Severnu Ameriku“ – rekao je Andy Goss, Jaguar Land Rover.

Jaguar je imao rekordni april u maloprodaji sa 12.310 vozila, što je 54% više u odnosu na prethodnu godinu. Land Rover maloprodaja u aprilu beleži 28.075 prodatih vozila, što je pad za 16% u odnosu na isti mesec prošle godine zbog rasprodaje Discovery modela, ali zato prodaja novog Discovery raste konstantno na tržištu Velike Britanije i Evrope.

 

(125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments