1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen udesetostručuje CNG flotu do 2025.
Volkswagen udesetostručuje CNG flotu do 2025.
0

Volkswagen udesetostručuje CNG flotu do 2025.

252
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač se udružio sa kompanijama Exxon i Gazprom (i još nekim), i potpisao s izjavu o namerama.

Volkwagen preduzima sledeći korak vezan za ekologiju, a on se tiče temeljnijeg bavljenja na temu komprimovanog prirodnog gasa. Proizvođač iz Volfsburga je potpisao zajedničku izjavu o namerama sa mrežom stanica za punjenje CNG-om u Evropi. Fokus je na Nemačkoj, sa ciljem da se poveća CNG flota na milion automobila do 2025. Da bi se podržao ovaj napor, inicijativa takođe ima za cilj da više nego udvostruči broj stanica za punjenje, sa 900 na 2.000 (u istom vremenskom periodu).

Program se odnosi kako na automobile tako i kamione, uključujući javni prevoz u velikim gradovima. Mada je Nemačka primarna u okviru VW-ove inicijative, cilj je da se CNG promoviše širom Evrope.

Čini se da je „dizelgejt“ na kraju krajeva imao i ima prilično pozitivne posledice. Pitanje je da li bi došlo do ovakve ekološke „osvešćenosti“ u Volkswagenu da do skandala nije došlo. Inače, CNG mnogo čistije sagoreva od benzina i dizela, a zahvaljujući novim tehnologijama, dostupniji je nego ranije. Snažan naftni lobi je sigurno bio faktor usporavanja promocije CNG-a kao ekološki poželjnijeg goriva. Volkswagen eksploataciju prirodnog komprimovanog gasa vidi kao idealan vid premošćivanja na potpuni prelazak na električna vozila.

 

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments