1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 3008 sa tehnologijom autonomnog kretanja
Peugeot 3008 sa tehnologijom autonomnog kretanja
0

Peugeot 3008 sa tehnologijom autonomnog kretanja

177
0
Podelite sa prijateljima:

Autonomni Peugeot 3008 stiže na ulice Singapura u septembru.

Pre ne tako mnogo vremena, samo su premijum proizvođači razvijali i testirali sisteme autonomne vožnje. Međutim, danas sve više „mejnstrim“ marki ulazi u „zonu vožnje bez vozača“. Jedan od njih je i Peugeot.

Naime, francuska marka je obelodanila udruživanje sa kompanijom „nuTonomy“ u cilju strateškog partnerstva i sprovođenja serije realnih testiranja specijalno pripremljenog (autonomnog) Peugeota 3008.

Prvi korak je da se tehnologija implementira u vozilo a „nuTonomy“ procenjuje da će zadatak završiti ovog leta. Počev od septembra, flota autonomnih Peugeota 3008 će krstariti Singapurom. Veze između dve kompanije su deo programa PSA pod nazivom „Autonomna vozila za sve“, koji za cilj ima da grupu pretvori u „omiljenog prevoznog provajdera za klijente širom sveta“, kako je navedeno u „Push to Pass“ strateškom planu, objavljenom pre nešto više od godinu dana.

Dugoročno gledajući, PSA želi da prodaje potpuno autonomna vozila i to je razlog potpisivanja ugovora sa „nuTonomy“, i njihovim ekspertskim timom za softver i robotiku. Nakon inicijalnih testova koji će biti sprovedeni u Singapuru, partneri će analizirati mogućnost da se ispitivanja presele i u druge velike gradove širom sveta. Treba napomenuti da „nuTonomy“ vodi javna testiranja automobila sa tehnologijom autonomnog kretanja u Singapuru, još od avgusta prošle godine.

Nosilac titule „Evropskog automobila godine“, Peugeot 3008 je sada u svojoj drugoj generaciji, u kojoj je iz prethodnog monovolumena transformisan u dopadljiv krosover. Razmatra se i GTI verzija, dok je hibridni model već u razvoju. Mada su sve 3008-ice trenutno dostupne isključivo sa prednjim pogonom, elektrifikovani derivat bi trebalo da poseduje postavku pogona na sve točkove.

 

 

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments