1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi modeli automobila koji nas čekaju u 2017.
Novi modeli automobila koji nas čekaju u 2017.
0

Novi modeli automobila koji nas čekaju u 2017.

6.30K
0
Podelite sa prijateljima:

Za Božić kažu valja početi sa nekim poslom kako bi cela godina bila uspešna i radna. Nadamo se da to važi i za Vaskrs. Nek je sa srećom pravoslavcima i katolicima, a za sve one koji ne mogu bez automobila ni danas, potrudili smo se i prikupili informacije o onome šta nas čeka od noviteta u narednih 12 meseci, na tržištu naše regije. O nekima od njih smo već pisali, a neki od njih će možda biti napravljeni baš za vas!

AUDI

A8! Najavljen kao prvi potpuno autonomni automobil na brzinama do 60 km/h. I to sve na putevima sa intenzivnim saobraćajem. Biće u stanju, čak i da se po potrebi, zaustavi pored puta, a razvijaće i pretpostavke o vozačkim navikama i ponašanju u saobraćaju, vlasnika.  Nema sumnje da će 2018. godina ostati zapamćena po lansiranju ovog luksuznog sedana.

BMW – MINI

Nakon premijere serije 5, na tržištu se očekuju i M5, kao i Touring verzija. Za M verziju je najavljena izlazna snaga od oko 600 konja iz poznatog 4,4-litarskog V8 agregata i, po prvi put xDrive na raspolaganju u ovoj verziji. Što se tiče karavanske varijante, u odnosu na prethodnika, biće prostranija, lakša i izrađena od kvalitetnijih materijala. Ukratko, u liniji sa onim što je predstavila limuzinska serija 5.

Radost za poklonike BMW-a kojima su X6 i X4 pregolemi, stiže nam X2. Znači, još jedan SAV kupe iz Minhena u ponudi. Baziran na X1, sa kojim deli mnoge komponente, na tržištu se očekuje naredne godine.

Na regionalnom tržištu već prisutan, od ove godine dostupan i u Srbiji, BMW i3 je pred redizajnom. Ova prilika biće iskorišćena i za promociju electrične „hot hatch“ verzije sa oznakom i3 s, sa elektromotorom postavljenim nazad i izlaznom snagom od 170 konja.

Mini Countryman ove godine dobija i svoju hibridnu verziju. Hibrid za pogon koristi poznati trocilindarski beznzinski motor uz ispomoć elektromotora, smeštenog nazad, koji ima 90 ks. Deklarisana autonomija na električni pogon je 40 kilometara, a jedini menjač u ponudi će biti šestostepeni automatik.

 

PEUGEOT – CITROEN – DS

DS7 stiže! Biće prvi automobil u DS ponudi sa plug-in hibridnom verzijom (PHEV), a novina je novi dizel motor od 1,5 litara.

Novi C3 smo imali na testu, uskoro nam stiže i C3 Picasso, stilizovan po ugledu na C4 Cactus, sa željom da se nametne porodično orijentisanim kupcima. U tome se veruje da će biti od pomoći bezbrojne opcije personalizacije, kao i paleta agregata od 1 i 1,2 PureTech, kao i 1,6 HDi.

Na evropsko tržište stiže i E-Berlingo Multispace, a dostupnost kod nas zavisi od distributera. Najavljena je autonomija od oko 170 kilometara, dok će se za punjenje baterija do nivoa od 80%, morati da utroši oko pola sata. Proizvođač je ponosan na činjenicu da je uprkos ugradnji baterija, prtljažni prostor ostao netaknute zapremine (676 litara) u odnosu na konvencionalnu verziju.

 

JAGUAR – LAND ROVER RANGE ROVER

Jaguar I-Pace je prvi elektromobil ovog proizvođača i pripadaće segmentu malih krosovera. Sa autonomijom od oko 500 kilometara, pogonom na sve točkove, ludim ubrzanjem od oko 4 sekunde do 100 km/h i dva elektromotora ukupne snage od blizu 400 konja, teško da će imati rivala na tržištu.

Stiže nam F-Pace SVR, ukratko – divlja verzija civilnog automobila. Uz pogon na sve točkove i V8 agregat od 5 litara I 570 ks, imaće ubrzanje kao i I-Pace, a bolje od konkurentskog Porsche Macana Turbo.

Nakon tržišnog uspeha modela F-Pace, u planu je i za broj manji model E-Pace. Očekivano je da deli mnoge komponente sa bratskim Land Rover Range Rover Evoqueom.

Jaguar XF Sportbrake (karavanska verzija) se priključuje tržišnoj utakmici kao ispomoć limuzini od koje se očekuje da preuzme sve vitalne komponente.

Range Rover Velar predstavljen prošlog meseca u Ženevi. O ovom modelu saznajte sve što vas zanima ovde.

 

MERCEDES – SMART

A klasa – narasla u svim smerovima, sa unapređenim agregatima uz velike izglede i za hibridnu verziju, plemenitijim materijalima i dinamičnijim izgledom, stiže sledeće godine. Jedva čekamo!

E klasa Cabriolet koji je obrađen, i kao takav na listi u rubrici Prezentacije.

GLC kao i GLC Coupe dobijaju svoje performantne verzije u vidu AMG GLC 63 sa V8 agregatima od 4 litre i preko 470 ks i standardnim permanentnim integralnim pogonom.

Smart Forfour kao i Smart Fortwo Cabriolet slede Smart Fortwo električnu verziju, dostupnu poslednjih deset godina. Sa električnim motorom od oko 80 ks imaće autonomiju od oko 160 km, a za dopunu na kućnom priključku, zahtevaće oko 150 minuta.

 

RENAULT – NISSAN – DACIA

Baziran na Nissan X-Trailu, sledeće godine nam stiže Renault Koleos. Malo je detalja koji su poznati javnosti ali na osnovu najavljene osnove iz Nissana, može se pretpostaviti kakav nas auto očekuje, kada se pojavi na našim tržištima.

Kakva radost! Po prvi put nakon 22 godine, Renaultovo sportsko odeljenje lansira, u Ženevi predstavljeni, Alpine A110 sa turbo motorom od preko 250 ks iz zapremine od 1,8 litara, pogonom na zadnje točkove i automatskom transmisijom. Oko 4,5 sekunde do 100 km/h. Dovoljno zanimljivo za vas?

Druga generacija Nissan Qashqaija prolazi tretman restilizacije. Prilika za uvođenje u ponudu sistema poluautonomne vožnje, kao i kozmetičke izmene.

 

FORD

Sa postojećom paletom unapređenih agregata, od kojih se ističe nagrađivani 1,0-litarski Ecoboost, i poboljšanjima na temu info-zabavnog sistema, kao i na temu upotrebljivosti, dolazi nova Fiesta. Koliko je ovo značajan model za Ford, govori I činjenica da je oko 50% od ukupne realizacije vozila na tržištu Srbije, upravo ovog modela. Ponudu će obogatiti I sportska verzija Fiesta ST, uz trocilindarski benzinski agregat od 1,5 litara i 200 ks. 6,7 sekundi do 100 km/h. Bravo mališa!

 

HONDA

Honda Civic Type R, razuzdanog izgleda otkriva svoju narav. Uz preko 300 ks i pogon na prednje točkove budi veliko interesovanje u pogledu odraza ove postavke na voznu dinamiku.

 

MAZDA

Druga generacija CX-5, vitkijeg izgleda od prethodnika i sa novim sistemom oslanjanja, potrudiće se da ispravi kritike u vezi sa udobnosti na drumu. Unapređenja su izvršena i u pogledu kvaliteta unutrašnjosti vozila kao i u pogledu konektivnosti.

 

 HYUNDAI – KIA

Nedavno predstavljeni Hyundai i30 dobija pojačanja u sledećim izvedbama: „hot hatch“, karavan i limuzina (fastback). „Hot hatch“ i30N – daje nadu proizvođaču da će moći da parira VW Golfu GTI, uz 2,0-litarske turbo motore sa preko 260 ks, manuelnom transmisijom (opciono automatska, kao i pogon na sve točkove). Sa prtljažnikom zapremine 602 litre, karavanska verzija i30 se nameće kao veoma praktičan automobil. Koristiće iste sklopove kao i hedžbek verzija. Fastback verzija, će takođe imati veću zapreminu prtljažnika od hedžbek verzije.

Hyundai Kona, brat blizanac najavljene Kije Stonic, predstavljaće treći krosover model u ponudi oba brenda. Deliće agregate sa Hyundaijem i30 a očekuju se krajem ove ili početkom naredne godine.

Pogonjen malim trocilindarskim turbo agregatima, na tržište izlazi novi Kia Picanto. Donosi brojna unapređenja i bolji komfor putnicima pozadi, zbog veće širine. Na praktičnosti doprinosi i činjenica da će u ponudi biti samo verzije sa 5 vrata. Picanto, prelep si!

Stinger je prvi model ovog proizvođača sa zaista vrhunskim performansama. Veoma prijemčivog dizajna, sa obećanom izvanrednom voznom dinamikom, trebalo bi da izazove veliko interesovanje. Najavljena su dva benzinska agregata i to: 2,0 (255 ks); 3,3 V6, kao i jedan 2,2 litara dizel (poznat nam od ranije). Najsnažniji među njima ubrzava do 100 km/h u roku od samo 5,1 sekunde.

 

TOYOTA – LEXUS

O restilizovanoj Toyoti Yaris smo već pisali, pa vas molimo da pogledate. Da dodamo još da je u planu i Yaris GRMN „hot heč“.

Lexus LS, kao i Audi A8, uskoro na drumovima! U ponudi zamenjuje 12 godina starog prethodnika. Imaće izgled kupea sa četvoro vrata, a zahvaljujući “darežljivosti” Toyotinog sportskog odeljenja nadamo se izvanrednoj voznoj dinamici u kombinaciji sa veoma udobnim oslanjanjem. Treba li napomenudi da je LS prepun novih tehnologija? U ponudi su klasični 3,5-litarski benzinski V6 agregati I u konvencionalnoj i u hibridnoj varijanti.

Lexus LC 500 je serijska verzija konceptnog sportskog automobila predstavljenog 2012. godine u Detroitu. Nema ovde nikakvih turbina, ali je zapremina motora 5 litara u V8 konfiguraciji uz 480 ks. Pogodite performanse!

 

VOLKSWAGEN – SEAT – ŠKODA

Šesta generacija legende je pred lansiranjem: Polo. Sa novom platformom, revidiranim agregatima i sistemom oslanjanja i sijaset tehnoloških novotarija u ovoj klasi. Iako veći po dimenzijama, biće lakši od prethodnika. Dizajniran po ugledu na većeg brata, imaće potpuno novi enterijer uz naglasak na upotrebu kvalitetnijih materijala. Prema očekivanju, najpopularniji će biti trocilindarski 1,0- litarski agregat u četiri nivoa snage (od 68 – 97 ks). Novi 1,5 litarski motor kao i TDI jedinice se podrazumevaju. Sve ovo usloviće i povećanje cene u odnosu na aktuelni model, svi su izgledi.

Volkswagen Arteon je već bio predmet našeg istraživanja.

Kao derivat Golf familije, na tržište se uskoro sprema i kompaktni SUV T-Roc. S obzirom na porodičnu srodnost, jasna vam je paleta agregata i transmisije, a valja napomenuti da će opciono imati i pogon na sve točkove. Nissan Juke ima sve razloge za brigu.

Touareg, po treći put istrčava na globalni teren. Paleta agregata će biti, za promenu, bazirana na četvorocilindarskim benzinskim i dizel jedinicama, uz najavljenu hibridnu verziju. Uz brojna unapređenja koja će ponuditi kupcima, proizvođač se nada velikom uspehu.

Seat Arona, drugi po redu SUV u paleti ovog brenda, pripada segmentu subkompaktnih krosover vozila i planira da pomrsi račune konkurenciji u vidu pominjanog Nissan Jukea, Mazde CX-3 kao i Renault Captura. Nažalost, ovaj model ni u opciji neće imati pogon na sve točkove.

Nova Ibiza stidljivo pomalja nos na tržištu. Deliće pogonske sklopove sa rođacima iz VW grupe, po stilu se ugleda na većeg Leona. U odnosu na aktuelni model, imaće veće dimenzije i enterijer izrađen od kvalitetnijih materijala.
Kako bi iskoristili tehnološka dostignuća stečena tokom razvoja Škode Kodiaq, u VW grupi su odlučili da na tržište izbace i Seat SUV sa 7 sedišta. Logično, stilski oslonjen na model Ateca, tehnološki uporište pronalazi u pomenutom Kodiaqu.  Očekuje se da ovo bude najskuplji model u Seatovoj paleti.

Druga generacija modela Škoda Yeti dobiće konvencionalniji, mišićaviji izgled, ne ostavljajući dilemu o porodičnim vezama sa Škodom Kodiaq, ali će dobiti i novo ime – Karoq. Detalji nisu poznati, izuzev da je sledeća godina – godina početka proizvodnje.

Mnogo puta do sada pominjana Škoda Kodiaq dobija svoju kupe izvedbu. Logično, biće nešto skuplji od standardne verzije. Toliko za sada što se tiče dostupnih informacija.

 

PORSCHE

Porsche Panamera Sportturismo – nekima iznenađenje, nekima ne. Ostaće upamćen kao prvi Porsche sa tri mesta za putnike na zadnjoj klupi, i prvi karavan ovog proizvođača, odvajkada.

 

VOLVO

Da li baš u narednoj godini, ali vrlo brzo svakako, Volvo ima u planu da lansira kompaktni SUV na temelju novog V40. Dizajnerski gledano, uporište će naći u novopredstavljenim modelima V90 i S90. Uz benzinske i dizel agregate (najavljen i 1,5-litarski), u ponudi će se naći i hibridni sklop. Nemir za Audi Q3 I BMW X1 u najavi!

 

OPEL

Još jedna legenda, u šestoj generaciji, hedžbek B segmenta – Corsa. Ne treba sumnjati da će mnoge sisteme, predstavljene u aktuelnoj Astri, dobiti i ovaj mališa – jedan od retkih u segment koji će manje više zadržati stare proporcije.

Insigniju Sport Tourer i Country Tourer smo vam već predstavili.

Po dimenzijama vrlo blizak aktuelnoj Mokki X, novi Crossland X je projektovan da odgovori zahtevima urbane svakodnevice i potpuno je lišen pogona na sve točkove. Čudni su putevi Gospodnji, pa tako ovaj model deli platformu sa novouspostavljenom rodbinom iz Peugeota (model 2008).

Grandland X  je najavljen kao konkurent Nissanu X-trail i Hyundai Santa Feu. Predviđen je za prevoz sedam putnika. Dalji detalji još uvek nisu poznati.

FIAT – ALFA ROMEO – JEEP

Koliko su drastične vizuelne izmene restilizovanog Fiata 500L možete da pročitate ovde.

Alfa Romeo Stelvio je već započeo tržišnu utakmicu, a u najavi je i čuvena QV verzija sa poznatim V6 agregatom I 510 ks. O kakvom novitetu je reč, govori i informacija o konkurenciji u vidu Porsche Macana i Jaguara F-Pace u najsnažnijim verzijama.

Novi Jeep Compass je najavljen za sledeću godinu i ovo su prve fotografije. Imaće paletu od 5 agregata od kojih su tri benzinska a dva dizel. Zna se još da pripada C segmentu krosover vozila.

 

MITSUBISHI

Mitsubishi Eclipse, nekada poznato sportsko ime, od sledeće godine će da nas asocira na kompaktne krosovere. Futurističkog dizajna, uz koketiranje sa kupe stilom, imaće CVT menjač u kombinaciji sa 1,5 -litarskim turbobenzincem i dizel jedinicom od 2,2  litre i osmostepenim automatikom.

 

SUZUKI

Swift četvrte generacije, lakši I manji od modela Baleno, sa njim deli agregate. Sa zrelijim izgledom u odnosu na prethodnika ali slične ponude prostora u odnosu na aktuelni model, Swift se nada tržišnom uspehu.

 

SUBARU

Subaruov porodični hedžbek, Impreza, postavljen je na potpuno novu platformu, za koju je vrlo verovatno da će biti eksploatisana u svakom narednom modelu ovog proizvođača. Uz potpuno novu generaciju agregata, očekuje se manja potrošnja i redukovana CO2 emisija. Planirana je  performantna verzija WRX STi.

Subaru Impreza Sedan concept

 

AutoRepublika tim

(6298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments