1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Karoq (Galerija i Video)
Škoda Karoq (Galerija i Video)
0

Škoda Karoq (Galerija i Video)

403
0
Podelite sa prijateljima:

Kako se ispostavilo, glasine su bile tačne. Naime, Škoda se oprašta sa Yetijem, a na njegovo mesto dolazi Karoq. Novi naziv je izveden iz jezika domorodaca sa Aljaske i predstavlja kombinaciju termina „Kaa’raq“ (automobil) i „Ruq“ (strela). Kao što je bio slučaj s Kodiaqom, inspiracija za Karoq je došla od Aleuta, domorodačkog plemena sa arhipelaga Kodiak, na južnoj obali Aljaske.

Sestrinski model Volkswagen Tiguana i Seat Atece, počivaće na fleksibilnoj MQB platformi i biće u ponudi sa dva benzinca i tri dizel motora, snage između 115 i 190 konja. Nova 1,5-litarska TSI jedinica sa deaktivacijom cilindara kao u restilizovanom Golfu, biće u ponudi, dok će 2,0-litarski dizel sa 190 ks biti standardan sa pogonom na sve točkove i DSG menjačem.

Kao što je slučaj sa dva „rođaka“, Škoda Karoq sa petoro sedišta će imati pogon na prednje točkove, s tim što će više pozicionirani modeli imati AWD.

Karoq je dugačak 4.382 milimetra, širok je 1.841 milimetar i visok 1.605 milimetra, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.638 milimetara kod modela sa prednjim pogonom i 2.630 milimetara kod modela sa integralnim pogonom.

Sa zadnjim sedištima na svom mestu, prtljažnik će moći da ponese prtljag zapremine 521 litar, kao i 1.630 litara kada se nasloni polože.

Pored toga što naziv „Yeti“ ide u penziju, najnovije špijunske fotografije i nove tizer slike pokazuju da Škoda menja i stajling kompaktnog krosovera, koji će biti više mejnstrim, nalik na Kodiaq.

Dizajn enterijera za sada nije poznat, ali i on bi trebalo da bude varijacija na temu Kodiaqa.

U svakom slučaju, nedostajaće nam Yeti i njegova originalnost u moru konfekcijskih krosover proizvoda.

 

(403)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments