1. Home
  2. Prezentacije
  3. 2018 Mercedes-Benz E klase kabriolet
2018 Mercedes-Benz E klase kabriolet
0

2018 Mercedes-Benz E klase kabriolet

802
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz je kompletirao celu paletu u okviru E klase za samo godinu dana. Članovi mini porodice su: limuzina, karavan, kupe, all terrain i evo sada vam prezentiramo kabriolet verziju, a o kakvoj legendarnoj porodici se radi ovde, možete da pročitate u našem mini serijalu. Prvi prolećni dani mame na vožnju sa otvorenim krovom, veliko je pitanje hoće li biti dostupna ova test vozila, pa da probamo da vam dočaramo kako izgleda i šta to nudi ovaj luksuzni kabriolet sa mekim krovom i mestom za četiri putnika. Ne putnika, četiri srećnika.

Dimenzije novog Mercedes-Benza E klase kabriolet su: dužina 4.826 mm; širina 1.860 mm i visina 1.428 mm. Kao takav, znatno je veći od prethodnika. Cela konstukcija je urađena od veoma kvalitetnih materijala (i velikim procentom aluminijuma) sa fenomenalnim karakteristikama u pogledu čvrstine i lakoće, a sa ciljem povećanja bezbednosti putnika kao i poboljšanja vozne dinamike.

Dizajn

Sa krovom na mestu, silueta E klase kabriolet izgleda veoma nalik kupe bratu. Sličnost sa kupe verzijom se ogleda u bliskim proporcijama, čistom dizajnu sa naglaskom na jednostavne i senzualne linije. Želja dizajnera je bila da kroz svoju kreaciju dočara eleganciju i inteligenciju, što naročito dolazi do izražaja sa spuštenim krovom.

Dinamičnost i očaravajući izgled ovog kabrioleta je naglašen spreda, nisko postavljenom dijamantskom rešetkom hladnjaka, čuvenim znakom Mercedesa koji je postavljen u središte, LED farovima visokih performansi, dugačkom haubom i bočnim staklima koja se potpuno uvlače u vrata. Zategnuti meki krov se preko prozora, u harmoniji spušta ka mišićavom zadnjem kraju automobila. Sportski karakter vozila bi otpozadi trebalo da naglase izdužena i veoma tanana stop svetla sa LED osvetljenjem. Pored toga, svetla na poklopcu prtljažnika isijavaju svetlošću koja podseća na sjaj mlaznog motora i prilikom svakog prilaska ili odlaska od vozila, za vozača prave specifičan „lajtšou“ performans.

Visoko kvalitetno izrađeni detalji posebno dolaze do izražaja kada se krov otvori, sjedinjujući na taj način dizajn eksterijera i enterijera kabrioleta. Vizuelnu celinu čine mat brušeni alumijum (u AMG Line verziji samo mat aluminijum) postavljen na trim od A stuba i prednjih stakala, zajedno sa ramenom linijom i širokim trimom oko odeljka sa mekim sklopivim krovom.

Kabriolet je u odnosu na limuzinsku verziju spušten za dodatnih 15 milimetara pa onda i sa pneumaticima najskromnijih dimenzija od 17 inča, izgleda dovoljno sportski.

Četiri boje su dostupne za meki, sklopivi i akustični krov, koji je višeslojan u cilju smanjenja buke: tamno braon, tamno plava, tamno crvena ili crna. Za osnovu ovakvog krova je uzet S klasa kabriolet, pa mesta sumnji u pogledu trajnosti kvaliteta, jednostavno nema. Operacija podizanja i spuštanja se odigrava u 20 sekundi pri brzinama do 50 km/h. Kada je spušten, krov smanjuje zapreminu prtljažnika za 75 litara, na ukupno 310 litara, što ga, takođe, čini veoma praktičnim za svakodnevnu upotrebu. Pored toga, pregrada u prtljažniku koja razdvaja prostor predviđen za krov, se koristi putem električnih kontrola, umesto manuelno, kako je rešeno kod mnogih drugih kabrioleta. Zadnja klupa je deljiva 50:50, novi poen za praktičnost.

Unutrašnjost kabrioleta ima čistu formu: gornja sekcija centralne konzole kao da lebdi iznad kolena putnika stapajući se nežno u panele prednjih vrata. Napravljena od visoko kvalitetnih materija uz izvrsnu završnu obradu, daje još jedan pečat sportskoj noti ovog premijum kabrioleta.

Nove tehnologije i linije opreme

Sve dobre manire E klasa porodice nudi i ovaj kabriolet. Aktivna pomoć pri kočenju je deo standardne opreme, a u stanju je da detektuje čak i pešake. Izdvajamo dalje paket pomoći vozaču sa unapređenim sistemom za održavanje bezbednog rastojanja DISTRONIC koji uključuje i aktivnu pomoć kod upravljanja a koja, po prvi put, može da prati vozila ispred do brzine od: 210 km/h.

Od opcionih sistema se ističu: MAGIC VISION CONTROL – sistem inteligentnog pranja i brisanja vetrobrana koji tečnost za čišćenje usmerava direktno ispred brisača u smeru njegovog kretanja, što im omogućava idealnu funkciju bez ometanja pogleda vozača na drum, čak ni na sekund. Perfektno! Da perverzija bude kompletna, sistem dozira količinu tečnosti za čišćenje u zavisnosti od statusa pokretnog krova, a sve kako bi se izbeglo bilo kakvo vodeno zaprašivanje unutrašnjosti automobila.

Svakodnevnoj upotrebljivosti umnogome doprinose i AIRCAP i AIRSCARF sistemi koji štite od turbulencija vazduha u kabini. Prvi integriše električni zaštitnik od vetra i to u krovnu konstrukciju i iza zadnjih sedišta, dok drugi, bez ikakvog šamaranja, samo toplim vazduhom, zagreva vrat..Po prvi put u kabrioletu E klase je moguće imati i 4MATIC, odnosno pogon na sve točkove. Čak je i klima uređaj razvijen za kabriolet verziju a o temperaturnom ugođaju putnika brine potpuno bez uplitanja vozača, i u zavisnosti od statusa mekog krova.

Unapređen je COMAND Online info-zabavni sistem koji je zahvaljući kompatibilnosti sa pametnim telefonima u stanju da učini virtuelna čuda za vas koja sve češće srećemo kod današnjih super automobila (praćenje lokacije, parametara, statusa, pokretanje vozila i slično, a sve preko interneta).

Poznata nam je i Concierge Service opcija, koja ponosnim vlasnicima E klsdr, u bilo kojoj izvedbi, omogućava da na najlakši način na primer: rezervišu mesto u restoranu, isplaniraju rutu putovanja, dobiju informacije o sportskim dešavanjima i slično. Usluga je dostupna u dvadeset evropskih zemalja.

Raspoloživa su dva opciona displeja od 12,3-inča koji se spajaju i tako kreiraju veliku celinu, a zahvaljujući kreativnosti dizajnera, ostavljajući plutajući utisak. U zavisnosti od preferencije vozača, na raspolaganju su tri moda prikaza informacija: „Classic“, „Sport“ i „Progressive“. Sportskom doživljaju doprinose “Silvershadow” otvori za ventilaciju, za čiju kreaciju su dizajneri pronašli inspiraciju u izgledu turbine.

Priča o opremi uvek startuje od AVANTGARDE koja predstavlja standardnu ponudu dok AMG Line je, po običaju, stvorena da naglasi dinamičnost,a to treba da postigne kroz aerodinamičke modifikacije i naplatke većih dimenzija. Tačkasti detalji u okviru dijamantske rešetke hladnjaka su hromirani dok su kočioni diskovi na prednjoj osovini samoventilirajući i samim tim i vizuelno atraktivniji. Enterijerom se razmeću zgode poput sportskih i kožnih sedišta sa ARTICO/DINAMICA crnim materijalom i kontrastnim štepom, paketa komfornog sedenja kao i AMG sprotskog volana.

Mercedes-Benz je u proleće 1992. Godine lansirao prapretka modela koji vam danas predstavljamo: 300 CE-24 Cabriolet. Danas je veoma cenjen kao kolekcionarski primerak. U njegovu časti cela linija opreme je ponela naziv „25th Anniversary“ i specijalno je osmišljena.

Agregat, transmisija i oslanjanje

Kao standard, svi modeli koriste 9G-TRONIC transmisiju koja treba da doprinese prevashodno ekonomičnosti i da istakne efikasnost agregata.

Za komfornu vožnju je podešeno DIRECT CONTROL oslanjanje sa posebnim sistemom amortizera i koje omogućava, kao što smo naveli 1,5 centimetara manju visinu automobila. Dalje, DYNAMIC BODY CONTROL oslanjanje sa prilagodljivim amortizerima je opcioni dodatak koji vozaču omogućava podešavanje tvrdoće istih: „Comfort“, „Sport“ i „Sport+“ režimi.

Dalji izbor se odnosi na AIR BODY CONTROL višekomorno vazdušno oslanjanje preuzeto sa bratske limuzine. Osnovna postavka je veoma mekana zarad udobnosti ali je vrlo prilagodljivo u odnosu na želje vozača u pogledu dinamičnije vožnje. Režimi na raspolaganju vozaču su: „Comfort“, ECO, „Sport“, „Sport +“ i „Individual“.

Agregati koji su u ponudi su u potpunosti preuzeti iz limuzinske verzije E klase, a biće uvođeni u proizvodnju (i na tržište) sukcesivno.

Mercedes-Benz E klase kabriolet je bio jedna od vodećih zvezda ovogodišnjeg ženevskog sajma, a prodaja kreće kasnije tokom godine.

Dobrodošao u Srbiju, spremamo Sunce za dolazak tvoj!

(802)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments