1. Home
  2. Vesti
  3. BMW takođe razmišlja o lansiranju hiperautomobila
BMW takođe razmišlja o lansiranju hiperautomobila
0

BMW takođe razmišlja o lansiranju hiperautomobila

159
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je još uvek u domenu budućih ideja ali nije prioritet, javljaju iz BMW-a.

Bavarcima je očigledno „upao u oko“ uspeh modela poput McLarena P1, Porschea 918 i Ferrari LaFerrarija, a uz to, arhi-rival, Mercedes-Benz, priprema hiperautomobil inspirisan Formulom 1.

BMW koketira sa idejom lansiranja ultimativnog sportiste, i mada tako nešto trenutno nije prioritet, potpredsednik prodaje u BMW M diviziji, Peter Kvintus (Peter Quintus), priznao je da ukoliko dođe do proizvodnje, sigurno će biti primenjena hibridna tehnologija, kao i da BMW poseduje koncepte da to realizuje.

„Dva važna faktora se tiču našeg razvojnog kapaciteta i neophodnih investicija“, rekao je Kvintus. „Voleli bismo to da uradimo. Naši inženjeri bi bili oduševljeni. Međutim, za tako nešto treba da bude novca. Imamo koncepte, tako da smo juče krenuli s tim, već bismo znali kako će da izgleda.“

Ovo nije prvi put da se BMW zabavlja sa idejom o hipersportisti. Uz M1 Hommage koncept, izveštaji su 2015. sugerisali da nemačka radi sa McLarenom na razvoju hiperautomobila sa preko 750 ks. Ispostavilo se da su te glasine bile lažne.

BMW ostaje uveren da će i8 hibridni sportista moći da zadrži ulogu perjanice marke. Roudster verzija će debitovati 2019., a ujedno će doneti i dodatne performanse. Sugeriše se o izlaznoj snazi od 375 konja, uz revidirano ogibljenje.

 

(159)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments