1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Honda gradi vazdušni tunel u kojem vazduh dostiže brzinu od 310 km/h
Honda gradi vazdušni tunel u kojem vazduh dostiže brzinu od 310 km/h
0

Honda gradi vazdušni tunel u kojem vazduh dostiže brzinu od 310 km/h

185
0
Podelite sa prijateljima:

Honda se osigurava da njena buduća vozila, kako na putevima tako i na trkačkim stazama, budu sposobna da efikasno „seku“ vazduh. Naime, japanska kompanija je najavila izgradnju vazdušnog tunela u Ohaju, u Transportation Research Centeru u Ist Libertiju, vrednog 124 miliona dolara. Izgradnja ovog objekta startuje ovog leta.

Novi vazdušni tunel će biti kadar da duva vazduh na vozila pri brzini do 310 km/h. Mikrofoni i kamere pomažu unapređivanju dizajna i redukovanju šumova izazvanih strujanjem vazduha. Tu će takođe biti prisutan jedinstven sistem, koji će omogućiti testiranja serijskih modela na putu sa pet pokretnih traka i trkačkih automobila na jednoj širokoj traci. Četiri odvojena prostora će omogućiti Hondinim inženjerima dodatno istraživanje.

Hondin Transportation Research Center je mesto gde se ispituju kočnice, ponašanje pri sudaru, trajnost, ekonomičnost, emisija, upravljivost i performanse.

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments