1. Home
  2. Vesti
  3. (Galerija) BMW M4 CS – najbolja stvar iz Bavarske posle M4 GTS
(Galerija) BMW M4 CS  – najbolja stvar iz Bavarske posle M4 GTS
0

(Galerija) BMW M4 CS – najbolja stvar iz Bavarske posle M4 GTS

374
0
Podelite sa prijateljima:

BMW M4 CS iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za samo 3,9 sekundi.

BMW M4 CS je bez kamuflaže fotografisan pre dva meseca, dok je učestvovao u snimanju video spota. Sada je spreman da se predstavi u punom svetlu.

Kao što je bilo i najavljivano, nova verzija se „uglavila“ između M4 u Competition Packageu i trkački nastrojenog M4 GTS. S obzirom na to da poslednje navedeni nije više dostupan, CS je aktuelna perjanica serije 4. BMW ističe da sufiks „CS“ nije tu privremeno, već će biti usvojen kao oznaka za „nabildovanije“ verzije, pozicionirane iznad modela sa navedenim Competition Packageom.

Jedno od najznačajnijih unapređenja se nalazi u košu motora, gde 3,0-litarski agregat isporučuje dodatnih 10 ks i 50 Nm u odnosu na Competition Package M4. To znači da redni biturbo „šestak“ isporučuje 460 konja i 600 Nm, koji obezbeđuju sprint do „stotke“ za 3,9 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 280 km/h.

Motor je uparen isključivo sa sedmostepenim automatskim menjačem s dvostrukom spojnicom, tako da su ovo razočaravajuće vesti za BMW puriste. Ništa od manuelne transmisije. U suštini, to i nije toliki problem jer BMW kaže da DCT „menja stepene prenosa u deliću sekunde“, a uz to poseduje dugu sedmu „brzinu“ u cilju uštede goriva pri vožnji na autoputu.

Pored povećanja snage, novi M4 CS je prošao kroz kuru smanjenja mase, tako da je „mršaviji“ za 32 kilograma u odnosu na standardan model opremljen DCT menjačem. To može da se zahvali obilatoj upotrebi plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFRP). Samo na krovu je ušteđeno 6 kilograma, a i hauba je 25 odsto lakša u odnosu na M4.

Izvesne izmene je doživeo i kabinski prostor, koji se odlikuje olakšanim tapacirungom vrata i bokova prtljažnika. Klima je jednozonska a posebno je biran i audio sistem. CS takođe može da se pohvali i unapređenjem ogibljenja kroz revidirano podešavanje opruga i amortizera, uz instalaciju točkova od 19 cola napred i 20 cola pozadi. Neznatno modifikovana karoserija optimizuje strujanje vazduha ispod automobila zahvaljujući novom prednjem spliteru i zadnjem difuzoru.

Sve ove modifikacije su doprinele tome da BMW M4 CS krug na Nirburgringu završi za 7 minuta i 38 sekundi, što je tek 10 sekundi sporije od moćnog GTS-a, ali i 14 sekundi brže od regularnog M4 opremljenog DCT-om.

Cena dotičnog modela u Nemačkoj iznosi 116.900 evra.

 

(374)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments