1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Honda sa novom pogonskom jedinicom rešava problem vibracija i nedostatka snage?
Honda sa novom pogonskom jedinicom rešava problem vibracija i nedostatka snage?
0

Honda sa novom pogonskom jedinicom rešava problem vibracija i nedostatka snage?

118
0
Podelite sa prijateljima:

Honda smatra da će u potpunosti otkloniti probleme sa vibracijama uvođenjem unapređenog motora.

Japanski proizvođač radi na poboljšanoj pogonskoj jedinici, koja bi trebalo da bude spremna za VN Kanade, i ujedno otkloni nedostatak snage.

Ipak, Hondin F1 šef, Jusuke Hasegava, kaže da će unapređenje takođe rešiti probleme s vibracijama koji traju još od predsezonskih testiranja.

Jedna od posledica tih problema je uticaj na promene stepena prenosa nagore, što rezultira neadekvatnom isporukom snage i voznim karakteristikama pri izlasku iz krivina.

Fernando Alonso je povodom performansi McLaren-Honda paketa na VN Kine izjavio: „Sviđa mi se ponašanje automobila, ponašanje guma, kao i forsiranje kroz krivine i iz krivine u krivinu. Definitivno postoji napredak na tom planu i osećam se konkurentnim u krivinama.

Još uvek imamo izvesne probleme sa voznošću pri izlasku iz krivina i promenama u više stepene prenosa što utiče na naše samopouzdanje i kvalitet izlazaka iz krivina. Ipak, generalno mislim da smo sasvim dobri u krivinama.“

Na pitanje u vezi sa progresom u otklanjanju problema sa vibracijama, Hasegava je rekao: „Mislim da se vozači neće složiti, ali matram da smo popravili situaciju od početka sezone.

Napredovali smo postepeno ali još uvek nismo u potpunosti rešili problem. Sa najnovijom nadgradnjom, nadam se da ćemo to uraditi.“

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments