1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler gotovo udvostručio profit u prvom kvartalu
Daimler gotovo udvostručio profit u prvom kvartalu
0

Daimler gotovo udvostručio profit u prvom kvartalu

157
0
Podelite sa prijateljima:

U prvom kvartalu, Daimlerov profit se gotovo udvostručio zbog povećane potražnje kupaca za Mercedes-Benz vozilima, uključujući novu E klasu, što označava snažan početak godine nakon ponovnog osvajanja krune među premijum proizvođačima prošle godine.

Zarada pre zaračunatih taksi i kamata se popela na 4 milijarde evra, sa 2,15 milijardi evra prethodne godine (reč je o preliminarnim vrednostima).

U zarade se ubraja i total od 690 miliona evra iz specijalnih stavki, kao što je dobit iz prodaje nekretnina, revalorizacije udela itd.

Profit od Mercedes-Benz automobila se popeo za 60 odsto na 2,24 milijarde evra, a prodato je 16 odsto više automobila u odnosu na prvi kvartal prošle godine. Daimler je profitirao i profitira i dalje kroz obnovljen portfolio, uspešan dizajn i proširenje SUV/krosover game. To je pomoglo proizvođaču iz Štutgarta da prošle godine svrgne BMW sa mesta „monarha“ među premijum proizvođačima.

Zarada u kamionskom sektoru je takođe poboljšana nakon prošlogodišnjih problema vezanim za pad potražnje i profita. Prošle nedelje, Daimler je zaključio pregovore sa predstavnicima radnika u cilju dodatnih kresanja troškova radi očuvanja radnih mesta.

Kompanija će izdati kompletno zvanično saopštenje u vezi sa profitom 26. aprila.

Da podsetimo, naredne sedmice će u Šangaju biti predstavljena osvežena S klasa, Mercedesova perjanica, što će sigurno dodatno učvrstiti jake pozicije marke.

 

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments