1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C5 Aircross – prve zvanične fotografije
Citroen C5 Aircross – prve zvanične fotografije
0

Citroen C5 Aircross – prve zvanične fotografije

272
0
Podelite sa prijateljima:

Citroen se sa C5 Aircross modelom nameračio da uzme svoj deo SUV/krosover kolača u Evropi i Kini. Atraktivni francuski model će zvanično debitovati sledeće nedelje u Šangaju.

Nakon tizer slika SUV-a srednje veličine, na internetu su se pojavile i zvanične fotografije.

C5 Aircross sa prodajom u Kini započinje u drugoj polovini a u Evropi krajem sledeće godine. Novajlija će počivati na EMP2 platformi PSA grupe, ali Citroen još uvek nije izdao bilo kakve tehničke podatke. Da podsetimo, na EMP2 počivaju kompaktni i modeli srednje veličine poput Peugeota 3008 i DS 7 Crossbacka.

C5 Aircrossu je prethodio Aircross SUV koncept, predstavljen upravo u Šangaju pre dve godine. Inače, serijski model će se proizvoditi u PSA fabrici u Renu (Francuska) za evropsko tržište, a u Čengduu za kinesko.

Citroenova prodaja u Kini je pala za 17 odsto, na 250.000 vozila prošle godine. Najmnogoljudnija zemlja sveta odnosi 20 odsto ukupne prodaje marke. Što se PSA grupe tiče, i ona je doživela pad, i to od 16 odsto (na 618.352 prodate jedinice).

Citroen nije tako „žurio“ kao ostali francuski proizvođači kada je reč o krosover ponudi. C5 Aircross i manji C3 Aircross označavaju početak proizvodne ofanzive u ovom segmentu.

 

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments