1. Home
  2. Vesti
  3. Kompletna VW Golf porodica dolazi osvežena u Njujork
Kompletna VW Golf porodica dolazi osvežena u Njujork
0

Kompletna VW Golf porodica dolazi osvežena u Njujork

262
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen u Njujork dolazi sa kompletnom, osveženom proizvodnom linijom Golfa. To naravno ukljujuče i GTI sa 220 ks, kao i Alltrack.

Porodica Golf za 1918. gdoinu je sačinjena od baznog modela, GTI, Alltracka, SportWagena, e-Golfa i naoštrenog Golfa R. Svi ovi modeli dobijaju čitav niz unapređenja za letnje izdanje. Što se spoljašnjosti tiče, ona doživljava najviše „korekcija“. Novi LED klaster zadnjih svetala, nova LED dnevna svetla, automatski farovi i nova hromirana maska hladnjaka su novi „modni“ detalji. Tu su i novi šesnaestoinčni točkovi za SE trim, dok su jedinice od sedamnaest cola opcione za SEL nivo opreme. Svi standardni bezbednosni sistemi iz modela za 2017. se sele u novajlije, uključujući asistenciju pri održavanju vozne trake, održavanje distance pri parkiranju i asistencije pri parkiranju.

Kada govorimo o unutrašnjosti, ekran osetljiv na dodir od osam inča, pozicioniran je frontalno centralno, dostupan za SE nivo i iznad. Naravno, Apple CarPlay i Android Auto funkcije se podrazumevaju. Osnovni S trim dolazi sada sa većim ekranom od 6,5 inča, u odnosu na odlazeći model. Uključuje i VW Car-Net App-Connect funkciju. Snagu za navedene modele obezbeđuje 1,8-litarski TSI sa 170 ks i 270 Nm.

Golf Alltrack je pretrpeo iste modifikacije na karoseriji uključujući i nova LED zadnja svetla, LED dnevna svetla i alu felne od 17 cola u S i SE nivou, s tim što su opcioni točkovi od 18 cola dostupni za SEL paket. Isti 6,5-inčni i 8-inčni info-zabavni sistemi su dostupni i za ovaj model. Golf Alltrack nije dobio pojačanje snage, tako da raspolaže istim 1,8-litarskim agregatom kao i prethodno navedeni primerci.

SportWagen, u međuvremenu, nastaviće da nudi i pogon na sve točkove, isključivo u SEL nivou. Osnovni S i SE dobijaju isključivo prednji pogon. I Alltrack i SportWagen dolaze sa manuelnim i automatskim menjačkim opcijama u vidu šestostepene manuelne i šestostepene DSG jedinice (Alltrack) i petostepenog manuelnog i šestostepenog DSG-a (SportWagen).

Sa Golfom GTI za 2018. počinje zabava. Model sa troje vrata je otišao u prošlost a zamenjuje ga pojednostavljena ponuda sa petoro vrata u tri nivoa opreme: S, SE i Autobahn. Sve ih pogoni isti 2,0-litarski turbo TSI sa 223 ks i 350 Nm, što je povećanje snage u odnosu na prethodnih 212 konja. Sve verzije dolaze ili sa šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem.

Sva unapređenja karoserije koja mogu da se vide na standardnom Golfu, prenose se na GTI. Tu su novi naplaci od 18 cola, zadnja kamera, multifunkcionalni volan obložen kožom, ambijentalno svetlo i osvetljenje sekcije gde su papučice, što da je na prestižu.

SE model dobija kompletno LED osvetljenje i performantne kočnice sa Golfa R, uz dodatne sisteme bezbednosti poput monitoringa „mrtvog ugla“. Perjanica, GTI Autobahn dobija novi osmoinčni ekran osetljiv na dodir, panoramski elektro pokretani prozor, kožom presvučena sedišta i premijum, Fender audio sistem.

„Snagator“ dolazi naravno u vidu Golfa R. Mada je nešto slabiji od evropskog pandana, sa 295 konja i 380 Nm iz 2,0-litarskog TSI, dovoljno je potentan da bude prava „hot heč“ aždaja. Dostupni menjači su šestostepeni manuelni i ekskluzivno za R model – sedmostepeni DSG sa dvostrukom spojnicom.

Naravno, i Golf R dobija modifikacije karoserije i enterijera kao i ostala „sabraća“. Ipak, tu su novi sistemi poput Drive Mode Selecta sa Race Mode režimom, ulazak i startovanje vozila bez ključa, automatski farovi sa senzorom kiše i opcioni točkovi od 19 cola.

 

 

 

 

(262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments