1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. DS prvi usvaja tehnologiju autonomnog kretanja unutar PSA grupe
DS prvi usvaja tehnologiju autonomnog kretanja unutar PSA grupe
0

DS prvi usvaja tehnologiju autonomnog kretanja unutar PSA grupe

133
0
Podelite sa prijateljima:

DS 7 Crossback je prvi model kompanije koji će usvojiti autonomni sistem vožnje.

Spekulisalo se da bi DS Automobiles mogao biti prva marka iz PSA grupe koja će se naći na tlu SAD. Međutim, čini se da će ta uloga ipak pripasti Peugeotu. S druge strane, DS će prvi unutar svoje game posedovati model sa tehnologijom autonomnog kretanja.

DS 7 Crossback startuje početkom sledeće godine. Pritom, dobiće neke poluautonomne sisteme poput samostalnog parkiranja (Park Pilot), kao i sistem monitoringa pozicije vozila na putu (Connected Pilot). Ove informacije je portparolka PSA, Margerit Hubš, saopštila Automotive Newsu. Ona je takođe potvrdila da će se nove tehnologije primeniti i na Citroenovim i Peugeotovim modelima nakon debitovanja na DS 7 Crossbacku.

Trenutno, francuski proizvođač u ponudi ima sisteme autonomije nivoa 1, opisane kao „vozačka asistencija“. Tu je uključen adaptivni tempomat, aktivno kočenje i asistencija pri održavanju vozne trake, što je dostupno na mnogim Peugeotovim i Citroenovim modelima.

PSA grupa ima nešto konzervativniji pristup prema tehnologijama autonomnog kretanja u odnosu na druge velike kompanije. Primera radi, francuski proizvođač automobila kaže da nivo 3, koji je već legalan na evropskim putevima, neće biti dostupan do kraja dekade.

Mogući razlog za to je činjenica da je PSA grupa fokusirana na globalnu ekspanziju. Ovaj konglomerat je nedavno pripojio Opel/Vauxhall i ima planove da započne poslovanje u Americi sa „car sharing“ servisom, što je prethodnica Peugeotove promocije na to tržište. U međuvremenu, nastavljeni su razgovori sa Protonom i Lotusom u cilju dodatnog pripajanja.

Peugeot i DS će zaobići ovogodišnji Salon automobila u Frankfurtu. Cilj je da se pronađu novi načini promovisanja jer ove dve marke žele da se fokusiraju na digitalni aspekt i društvene mreže kada je marketing u pitanju. Citroen će prisustvovati na IAA, gde će predstaviti novi proizvod.

 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments