1. Home
  2. Vesti
  3. Fuji Heavy Industries menja naziv u Subaru Corporation
Fuji Heavy Industries menja naziv u Subaru Corporation
0

Fuji Heavy Industries menja naziv u Subaru Corporation

195
0
Podelite sa prijateljima:

Fuji Heavy Industries oficijelno menja naziv u Subaru Corporation počev od 1. aprila 2017. Mada najpoznatija po proizvodnji automobila, kompanija takođe radi i avione, helikoptere i komercijalne mašine.

Promena naziva kompanije deklariše Subaruovo nastojanje da se razvija kao brend. Kada su klijenti zadovoljni, mi vidimo nasmejana lica. Želimo da stimulišemo još više osmeha i kreiramo brojniju bazu Subaruovih ljubitelja“, rekao je predsednik kompanije i CEO, Jasujuki Jošinaga.

Kompanija smatra da ujedinjenje pod imenom Subaru može da pomogne globalnom rastu. Doprinos se ogleda u prepoznavanju brenda s jedne strane i ukidanju konfuzije koju izaziva naziv matične kompanije, koji je potpuno različit i generalan.

FHI je svoju nameru da se prebaci na Subaru Corp. najavio u oktobru 2016. Ipak, firmi je bila potvrda investitora pre zvanične promene naziva.

Istorija kompanije koja sada nosi ime Subaru Corp. je prilično složena. Firma je započela operacije kao Nakajima Aircraft Company. Godine 1945.  se prebacila sa proizvodnje aviona na robu široke potrošnje i korporativno ime Fuji Sangyo. Pet godina kasnije, japanski zakon je razdvojio poslovanje u 12 separatnih kompanija. Pet novoformiranih firmi se udružilo i osnovalo Fuji Heavy Industries 1953. godine.

Kasnije, tokom pedesetih godina, FHI je odlučio da uđe u to vreme rastuću automobilsku industriju. Tadašnji šef kompanije se odlučio na naziv „Subaru“, japanski termin za zvezdano jato „Plejade“. Naziv i bedž se odnose na pet ujedinjenih kompanija.

Subaru je u poslednjoj deceniji uspešan na automobilskom tržištu, posebno u SAD. Do februara 2017., kompanija je zabeležila 63 uzastopna meseca rasta u odnosu na iste periode ranijih godina, a osam godina uzastopno se obaraju rekordi prodaje.

 

 

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments