1. Home
  2. Vesti
  3. VW 2.0 TDI slabiji nakon „popravke“?
VW 2.0 TDI slabiji nakon „popravke“?
1

VW 2.0 TDI slabiji nakon „popravke“?

482
1
Podelite sa prijateljima:

Švedska publikacija, Teknikens Värld, poznata je po svom „testu severnog jelena“ u kojem se ispituje sposobnost vozila da izbegne zamišljenu veliku životinju. Po novom istraživanju skandinavskog tima, Volkswagen je kroz popravku dizel motora zbog neispravne emisije štetnih gasova, smanjio snagu i povećao potrošnju spornih TDI motora.
Teknikens Värld je stavio na dinamometar 10 proizvoda iz Volkswagena, Škode i Audija, uključujući modele sa 1,6-litarskim i 2,0-litarskim turbo dizelima pre i posle povlačenja. Otkrivena je veća potrošnja goriva u modelima sa 2.0 jedinicom. Generalno, oni su raspolagali slabijim obrtnim momentom, u slučaju Audija Q5 gotovo 10 odsto.
Kada se pogleda grafika, vidi se da je pomerena kriva obrtnog momenta tako da je maksimalna vrednost sada u višim obrtajima. U realnosti to znači da vozači treba jače da pritisnu papučicu gasa da bi dobili isporuku snage kao ranije.
VW unapređuje softver za 2,0-litarski dizel ali je i 1,6-litarski motor dobio uređaj koji kovitla tok gasova ispred senzora vazdušne mase. Po švedskoj publikaciji, nijedan od 1,6-litarskih modela nije izgubio na snazi. Zapravo, jedan je čak pokazao povećanje u konjskim snagama i Njutn metrima.

(482)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
IMT-539

Barem su tom „ekološkom optimizacijom“ unapredili deklaracije na 1,6 TDI …
Kod 2,0 TDI je „usaglašavanje“ očito bilo u skladu sa prevladjujućim pravilom savremene hirurgije – „Operacija uspela, pacijent preminuo“