1. Home
  2. Vesti
  3. Novinari i šetači na 53. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu
Novinari i šetači na 53. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu
0

Novinari i šetači na 53. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu

174
0
Podelite sa prijateljima:

Dan pre zvaničnog otvaranja Međunarodnog salona automobila u Beogradu za posetioce, već poslovično je bio rezervisan za pripadnike sedme sile. Ovaj, 53. po redu, malo je zakazao sa organizacijom, jer se krenulo prilično ležerno, počevši od po tradiciji uvodne pres konferencije Mercedes-Benza pa nadalje. Vreme kašnjenja se od „presice“ do „presice“ kumulativno povećavalo da bi neminovno na kraju došlo do preklapanja, odnosno početka dve u isto vreme. Logistika, šta je to? Međutim, bilo je bitno „odvrnuti“ muziku jače od komšije…

Ipak, to izvesnom broju „novinara“ nije smetalo, jer su „postizali“ sve. Mogli su lako da se prepoznaju po brojnim kesama sa pres materijalom koje su nosili u rukama, nadajući se da će se tu naći i po koji vredniji poklon. U drugoj ruci umesto fotoaparata ili kamere obično bi držali neko piće ili kanape. Sve bi im bilo oprošteno da nisu stvarali bespotrebnu i često iritirajuću gužvu, a bilo je tu i guranja dece u kolicima… valjda da nauče na vreme da je novinarski hleb, hleb sa sedam kora.

Naravno, dok jednom ne svane drugom ne smrkne, tako da je muka sustigla ove druge, što su vukli opremu za sobom i trudili se da profesionalno odrade svoj posao. Oni su mogli da se prepoznaju (sem po opremi) i po znojnim licima, jer u nekim trenucima je bilo potrebno ozbiljno pružiti korak da bi se stiglo na vreme.

No, ono u čemu smo svakako uživali su bile brojne premijere. Mercedesove novitete smo već spomenuli, a u sličnom stilu se nastavilo sa VW grupom, Renault-Nissanom, Opelom, Kijom, Škodom, Citroenom, BMW-om, Fordom, Hondom, Hyundaijem, Toyotom i Isuzuom.

Uvoznici su obezbedili brojne sajamske popuste, pa već po običaju, eto prilike da se uštedi, ukoliko je u planu neka „limena“ prinova.

U najavi 53. Međunarodnog salona automobila u Beogradu, nabrojali smo premijere, a o kakvim lepotama na četiri točka se radi, možete videti u galerijama 1 i 2 na našoj FB stranici.



(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments