1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Land Rover se suprotstavlja tjunerima
Land Rover se suprotstavlja tjunerima

Land Rover se suprotstavlja tjunerima

302
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka će se protiv tjunerskih kuća boriti svojom SVO divizijom.

Biznis, što se postprodajnih automobilskih komponenti tiče, nije nimalo naivan. Zapravo, jači je nego ikada. Primera radi, tokom Salona automobila u Ženevi ove godine, svi veliki igrači su predstavili svoje verzije popularnih modela. Ruku na srce, većina nije baš reprezentativna, ali to u svakom slučaju neće sprečiti dotične kompanije da rade na novim projektima i zarađuju na komponentama.

Dok većina modernih tjunerskih kuća koje se bave Land Roverom, poput Kahn Designa, Startecha, Onyx Concepta i Ardena izazivaju podeljene reakcije, uvek će biti mušterija koji će potrošiti čitavo malo bogatstvo na aerodinamički paket ili ručno rađen enterijer presvučen nekom egzotičnom kožom. Sve ovo prilično ide na živce Geriju MekGavernu, šefu Land Roverovog sektora za dizajn. Naime, gospodin MekGavern želi da automobilske tjunerske kuće ostavi bez posla tako što će lansirati SVO (Special Vehicle Operations) diviziju, zaduženu za unikatne modele.

„Najlakše je uzeti već gotov proizvod, staviti poneki spojler ili šta već, ali ono što ja želim da vidim je da dizajniraju svoj sopstveni automobil. Vidimo da koriste ono što pripada nama da bi izvlačili dodatni profit“, izjavio je šef Land Roverovog dizajna.

Land Roverovi modeli su oduvek bili meta tjunerskih kuća a sveže lansirani Range Rover Velar će sigurno privući brojne stiliste. Ideja MekGaverna je da kreira unapređene varijante aktuelnih modela kroz SVO odeljenje, da bi na taj način privukao dodatne kupce zainteresovane za personalizaciju karoserije i enterijera.

„Pa, mi ćemo ih izbaciti iz posla uz pomoć SVO divizije. Mogućnosti koje ovde stvaramo, kvalitet našeg rada, sve je to na mnogo višem nivou“, dodao je on.

Što se Velara tiče, on je Land Roverov luksuzni prvenac u kupe-SUV segmentu, tako da očekujemo više nego atraktivne dorade.

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments