1. Home
  2. Vesti
  3. 39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
0

39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova

177
0
Podelite sa prijateljima:

Na Beogradskom sajmu je od 9. do 12. marta održan 39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, po organizatorima u najvećem izdanju do sada.

Zbog povećanog broja izlagača, manifestacija je proširena na dve hale – najveću sajamsku halu 1 i nešto manju halu 4, gde se pojavilo više od 60 izlagača.

Na manifestaciji su predstavljena plovila svih vrsta (jahte, gliseri, jedrilice, čamci), brodski i vanbrodski motori, nautička oprema, kao i oprema za lov, ribolov, sportove na vodi i kampovanje. Na Sajmu su se takođe našla plovila svih najpopularnijih domaćih i svetskih brendova.

U hali 1 je bio smešten nautički program a internacionalni značaj je dokazalo prisustvo novih izlagača iz Italije i Turske, pored stalnih izlagača iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. U hali 4 svoju oazu će pronaći ljubitelji lova i ribolova.

Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu svake godine su se predstavile poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije. Ekologija i bezbednost na vodi postale su neizostavne teme. Na Sajmu je bio predviđen i bogat prateći program – stručna predavanja, promocije, demonstracije, radionice, izložbe, a predstavljena je i nautička literatura. Stručna predavanja bila su posvećena mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture.

Po prvi put na sajmu se predstavio Mašinski fakultet, odnosno njihova Katedra za brodogradnju, sa svojom već poznatom izložbom ˝Mala istorija srpske brodogradnje˝. Novi učesnik pratećeg programa je bilo i JP Beogradska tvrđava, koja je u okviru izložbe „Na palubi broda … na obali reke“ prikazala vodiče po Dunavu namenjene putnicima iz 19. veka, kao i geografske karte, slike brodova, plakate društava, oglase iz novina, jelovnike sa brodova itd.

Posetioci su imali jedinstvenu priliku da prisustvuju izložbi fotografija sa temom nautike i ribolova sjajnog umetnika Maria Bralića, jednog od 20 Canonovih ambasadora u svetu, koji je pored profesije umetničkog fotografa i pasionirani nautičar i ribolovac.

Izložba je bila fokusirana na tradicionalni način izrade drvenih brodova – jedrilica i zanatlija sa različitih obala planete, kao i samih ribolovaca.

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments