1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Aqos Project
  5. AQOS – The Brand
AQOS – The Brand
0

AQOS – The Brand

561
0
Podelite sa prijateljima:

Za stvaranje brenda kao simbola fizickog otelotvorenja određenih pogleda na određenu temu (tj. proizvod) najčesće je potrebna mešavina razočaranja postojećim stanjem u toj oblasti i i oduševljenja spoznajom mogućeg u istoj.

U kombinaciji sa procesom racionalizacije inače iracionalnih stanja, kao sto su strast, osveta i slične manifestacije ljudskog duha, neorganizovanih ludila koja tvore i sabiraju energiju, konvertujući je u volju neophodnu za polazak na put od tacke A do tačke B, gde se tačka A toliko često ponavlja da se neretko postavlja pitanje da li tačka B uopšte postoji.

Naravno da je sindrom kružnice sveprisutan ali fenomeni nacrtne geometrije inače služe tome da shvatimo astro aspekte svega u kosmosu.

Dakle, AQOS  – vreme nastajanja, početak XXI veka… kataklizmički strah od budućnosti, veliki brendovi se po ubrzanom postupku fuzionišu, često po veoma neprincipijelnom ključu sa mračnim naumom da veličanstvenost neizvesnosti zivota (tržišne utakmice) zamene za sivu izvesnost unapred determinisanog profita. Posledice su jasne – lišenost svakog oblika empatije ka dobrom ukusu, neinventivnost, antiestetika, struktuiranje kvazi trendova od strane nepoznatih, tj. nepotpisanih izvora misli oslobođenih ljubavi, znanja i pre svega želje da se nekom ugodi kao čin džentlmenske razmene za oblasti stvaranja u kojima se ne učestvuje.

I tu dolazimo do gore prvo pomenutog razloga – razočaranja!

Pošto nam je prethodni vek doneo filmove, knjizevnost i muziku koji ne propovedaju i glorifikuju strah i skepsu kao način postojanja, jasno je da će neka vrsta pozitivne osvete tj. odgovora morala uslediti – i taj odgovor se zove AQOS.

Sve to, inače koincidira sa potpuno perfektnim i kao takvim, ushićujućim tehničko- tehnološkim trenutkom, gde je svest o brzini (uslovno rečeno lakoći) procesnog stvaranja automobila skinula sve stege inhibicije oslobađajući emancipacionu energiju ravnu eksploziji.

Posledica je gama modela sa potpuno novim logičkim algoritmom, čiji identitet i autohtonost nisu upitni kroz prizmu vremena sa ciljem da plemenitost ideje projekta ne postane sama sebi svrha, već način na koji opravdavamo razloge nastajanja.

Da li auto moze da bude lep, a pri tome, finansijski neuvredljiv svakome iole matematičnom biću i kao takav sociolosko- kulturoloski postane korektan proizvod, stvarajući nove generacije pristojnih i gotovo filigranski edukovanih kupaca čiji ego drive kampuje na svetloj strani meseca – je misija AQOS-a…

Da li ćemo u tome uspeti, pratite kroz AutoRepubliku u narednih 20- 30 godina…

Saša Milovančević

(561)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments